O. Jan, kapucyn, proboszcz parafii i sanktuarium św. Ojca Pio w podrzeszowskiej Terliczce, gotuje z zamiłowania. O tym, jak wszystko jest smaczne i ładnie podane, mogą przekonać się goście odwiedzający parafię, a także dzieci, dla których ojciec Jan co roku organizuje kolonie w Myczkowcach.
Składniki:
8 jaj, ogórek, pęczek rzodkiewek, sałata lodowa, 20 dag szynki, 4 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz, rzeżucha
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ogórka pokroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie w plasterki, rzodkiewkę na ćwiartki, sałatę w paski, szynkę w kostkę. Jajka pokroić na szóstki. Wszystkie składniki wymieszać. Majonez połączyć z jogurtem i przyprawami. Sosem polać sałatę i posypać rzeżuchą.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu