Składniki:
• 2 pory (tylko białe części)
• 4 jajka
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• 1 duże jabłko
• 5 średnich ogórków konserwowych
• 1 puszka kukurydzy konserwowej
• 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
• 4 czubate łyżki majonezu
• 1 płaska łyżeczka cukru
• sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Pory pokroić w półplasterki. Posolić, przemieszać i odstawić (na godzinę), aby zmiękły. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
Jabłko obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę; tak samo zrobić z ogórkami. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i musztardę. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Sałatka jest najlepsza po kilku godzinach, gdy składniki się przegryzą.